Wie zijn wij?

Foto: (c) Annet van BetuwWaanzin.
Zou dat het zijn? Een ander woord is er mogelijk niet om de geestdrift te omschrijven – de noodzaak zelfs – die de schrijver voelt om te creëren. Want is het niet ziekelijk, die behoefte om je af te zonderen om achter de tekstverwerker te kruipen? Is schrijven ‘lijden’, zoals men zegt? Of is dit alles een mythe: bestaan er bijvoorbeeld luie, onbegeestigde schrijvers, die toch heel succesvol zijn?

 

Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee
Drie bekende Wageningers met een zogenaamd ‘schrijvershart’, doen sinds 2015 verslag van hun bevindingen. Ze vertellen of ze last hebben van hun aandoening en hoe het hen vergaat op weg naar literaire onsterfelijkheid (als ze dat al nasteven). Dit doen ze om begrip en interesse te kweken voor hun werk, maar ook voor dat van de vele anderen die beroepsmatig in vormen van toegepaste schrijfkunst bezig zijn. Ten slotte is het wordingsproces van hun creaties maar zelden zichtbaar voor het publiek.

Schrijversboom
Een voorbeeld van hun werk – hun zoektocht naar de bronnen van de inspiratie – was het kunstwerk ‘De schrijversboom’: drie afbeeldingen van hun binnenwereld. Door de achterliggende pagina’s te bezoeken leert u de schrijvers beter kennen:

  • Voor de schrijversboom van Laurens klikt u hier. U vindt hier ook een toelichting op het werk.
  • Voor de schrijversboom van Martijn klikt u hier. Opnieuw hier ook een toelichting.
  • Voor de schrijversboom van Annie klikt u hier, inclusief de laatste toelichting.

Meer informatie?

Mail met info@schrijversharten.nl